192
Ingrediente:
- 200 g zmeură;
- 4 linguri zahăr;
- 250 g mascarpone;
- 200 ml frișcă lichidă rece;
- 1 linguriță zeamă de lămâie;
- 1 pachet biscuiți digestivi;
- 2 linguri unt topit.
Mod de preparare:
- Zdrobești zmeura cu o furculiță, dar păstrezi câteva pentru decor. Cele zdrobite se trec printr-o sită, o combini cu 2 linguri de zahăr și o așezi pe foc. O ții 4 – 5 minute, amestecând continuu, apoi o dai deoparte.
- Pui biscuiții într-o pungă, îi zdrobești cu sucitorul, îi muți într-un castron, torni peste ei untul topit și amesteci până se combină.
- Mixezi frișca lichidă cu zeama de lămâie și restul de zahăr (2 linguri), iar după ce s-a întărit, încorporezi ușor mascarpone-le.
- Așezi în pahare un strat de biscuiți, un strat de cremă, unul de sos de zmeură și tot așa, până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cremă.
- Dai la frigider cel puțin 2 – 3 ore înainte de a servi și decorezi cu zmeura păstrată.
Poftă bună!