Comisia Europeană aprobă achiziția Enel România de către Public Power Corporation

by admin 2
0 comentariu 18 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Comisia Europeană a emis astăzi un comunicat de presă în care anunță aprobarea preluării operațiunilor Enel România de către Public Power Corporation S.A. din Grecia. Executivul comunitar susține că tranzacția nu ridică îngrijorări în privința competiției, deoarece nu există suprapuneri între activitățile celor două companii.

Enel, grupul italian de utilități, a anunțat în luna martie că își va vinde operațiunile din România către Public Power Corp (PPC) pentru suma de 1,26 miliarde de euro, într-un plan de reducere a datoriilor și concentrare pe energiile verzi.

PPC a confirmat în luna precedentă că tranzacția pentru preluarea activelor Enel România rămâne în grafic și urmează să fie finalizată în al treilea trimestru al anului.

Prin finalizarea acestei achiziții, grupul PPC își va consolida poziția în regiune și va deveni cel mai important jucător de pe piața de energie din Europa de Sud-Est. Capacitatea sa instalată va depăși 11 GW, iar numărul de clienți deserviți va ajunge la 8,9 milioane, pe mai multe piețe. De asemenea, va furniza aproximativ 41 TWh de energie electrică, va distribui 78 TWh și va genera peste 27 TWh. Baza reglementată a activelor va atinge valoarea de 4,15 miliarde de euro.

PPC este o companie solidă, cu o capitalizare bursieră de peste 3 miliarde de euro și operațiuni în cinci țări din sud-estul Europei. Aceasta produce, distribuie și furnizează energie electrică, fiind lider de piață în Grecia și prezentă în Bulgaria, Albania, Macedonia de Nord și România. Fondată în 1950, PPC este listată la Bursa de Valori din Atena.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00