Expoziția interactivă „Perpetuum Țăndărică”: O călătorie fascinantă în lumea teatrului de animație

de admin 2
0 comentariu 30 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța găzduiește o expoziție interactivă cu titlul “Perpetuum Țăndărică”, ce se desfășoară în perioada 24 iunie – 24 august 2023. Evenimentul captivant este destinat atât copiilor și tinerilor, cât și adulților cu suflet de copil, oferind o incursiune fermecătoare în lumea spectacolului de animație.

Expoziția este organizată de Teatrul de Animație Țăndărică, în colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, și reprezintă o prezentare interactivă și artistică a patrimoniului acestui teatru cu o istorie de 78 de ani. Păpușile expuse au fost selectate cu grijă pentru a ilustra evoluția teatrului de animație din România, evidențiind atât artiștii, cât și personajele care au consacrat această formă de artă. De asemenea, expoziția prezintă etapele construcției unei păpuși sau marionete, de la materia primă, precum lemnul, până la produsul final – păpușa sau marioneta, care devine atât obiect de joc, cât și operă de artă.

“Perpetuum Țăndărică” este adresată tuturor categoriilor de vârstă, precum și pasionaților de istorie, scenografie și teatru. Expoziția se deschide astăzi, 24 iunie 2023, și va fi găzduită la etajul II al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, situat în Piața Ovidiu, nr. 12. Vizitatorii vor avea ocazia să exploreze acest univers magic până pe data de 24 august a.c.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00