Concurs de soluții pentru reamenajarea plajelor din Mamaia: Apele Române lansează contract în valoare de 7,6 milioane lei

de admin 2
0 comentariu 12 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Administrația Națională Apele Române a demarat un contract în valoare de 7,6 milioane lei pentru organizarea unui concurs de soluții dedicat amenajării plajelor din stațiunea Mamaia, care au fost deja reconfigurate și nisipate acum câțiva ani. Concursul urmează să selecționeze cele mai bune soluții, iar câștigătorul va fi premiat cu un contract de proiectare în valoare de 7,6 milioane lei, care va sta la baza viitoarelor lucrări în zona Mamaia. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 1 august.

Concursul, numit “Amenajarea complexă a plajelor din stațiunea Mamaia, județul Constanța – Mamaia Seaside”, urmărește să ofere un plan integrat de dezvoltare durabilă a plajelor, în conformitate cu principiile moderne de amenajare și administrare a zonelor litorale urbane. Autoritatea Contractantă caută o soluție de amenajare de înaltă calitate, care să servească drept model pentru viitoarele proiecte de pe litoralul românesc al Mării Negre.

Această inițiativă are ca obiectiv reamenajarea plajelor din Mamaia, în concordanță cu procesul anterior de înnisipare și lărgire. Importanța concursului constă în selecționarea celei mai bune soluții de planificare și amenajare a zonei de plajă, în armonie cu caracteristicile naturale și peisajul specific litoralului Mării Negre. Se dorește o soluție capabilă să integreze elementele spațiului construit, activitățile specifice și facilitățile necesare, asigurând accesibilitatea pentru toate categoriile de utilizatori. De asemenea, principiile biodiversității și sustenabilității vor fi luate în considerare în procesul de selecție.

Proiectul a fost anunțat încă din anul precedent de către fostul ministru al Mediului, Tanczos Barna, care dorea să transforme plaja Mamaia într-o destinație total diferită, care să se claseze printre cele mai bune plaje din lume.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00