28
Ingrediente (4 porții):
- 200 g făină;
- 70 g zahăr;
- 1 praf de sare;
- 150 ml lapte;
- 1 ou;
- 2 mere;
- 2 linguri zahăr pudră;
- scorţişoară măcinată;
- ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
- Cerni făina, adaugi zahărul, praful de sare, oul, laptele şi amesteci bine, până obţii un aluat consistent, dar moale.
- Cureţi merele de coajă, scobeşti cu grijă la mijloc, pentru a scoate căsuţa seminţelor, şi le dai prin răzătoare.
- Amesteci merele rase cu aluat şi cu scorţişoara, şi faci gogoşele mici.
- Le prăjeşti pe ambele părţi în ulei bine încins. Le scoţi pe prosoape absorbante pentru a înlătura excesul de ulei.
- Le pudrezi cu zahăr şi le serveşti calde.
Poftă bună!