Premierul Marcel Ciolacu monitorizează îndeaproape situația din Rusia

de admin 2
0 comentariu 22 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Premierul Marcel Ciolacu a transmis sâmbătă că toate autoritățile române sunt în alertă și monitorizează cu atenție situația din Rusia, într-o strânsă cooperare cu aliații internaționali. Acesta a subliniat că este informat permanent de Ministerul Apărării și MAE cu privire la evoluțiile din Rusia. Prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter, premierul a menționat: “Toate autoritățile române monitorizează îndeaproape situația din Rusia, în deplină cooperare cu aliații noștri. Suntem în coordonare cu partenerii noștri”.

Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a anunțat sâmbătă că trupele sale au intrat în Rusia cu scopul de a răsturna conducerea militară, exprimându-și disponibilitatea de a muri alături de cei 25.000 de oameni ai săi pentru a “elibera poporul rus”. Procuratura generală rusă a deschis o anchetă pentru “răzvrătire armată” împotriva lui Prigojin, acesta revoltându-se după ce a acuzat armata că a bombardat propriii oameni.

În contextul acestor evenimente tensionate, autoritățile ruse au intensificat măsurile de securitate la Moscova și în alte regiuni ale țării. Președintele rus, Vladimir Putin, a apărut la televiziunea națională și a acuzat grupul Wagner de trădare, declarând că toți cei implicați în această revoltă militară vor fi pedepsiți conform legii.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00