Scandalul terenului de lângă Catedrala Eroilor din Constanța: Consiliul Local atacă hotărârea favorabilă Arhiepiscopiei Tomisului!

de admin 2
0 comentariu 11 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Lupta pentru dreptul de administrare al terenului de lângă Catedrala Eroilor din Constanța este departe de a se încheia. Consiliul Local Constanța a făcut recurs împotriva Hotărârii 1765/2022 a Tribunalului Constanța, care a favorizat Arhiepiscopia Tomisului. Dosarul cu indicativul 3666/118/2022 se concentrează pe dreptul de administrare al Arhiepiscopiei asupra terenului din parcul Casei de Cultură.

Potrivit judecătorilor, Hotărârea Consiliului Local Constanța prin care s-a revocat dreptul de administrare al Arhiepiscopiei este considerată “discreționară și luată cu exces de putere”. Tribunalul a anulat HCL Constanța nr. 450/26.11.2021 în decembrie 2022, susținând cauza Arhiepiscopiei Tomisului. Acum, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța, după ce avocații Consiliului Local au declarat recurs împotriva hotărârii favorabile Arhiepiscopiei.

În motivarea hotărârii, judecătorii au criticat acțiunile Consiliului Local, susținând că acesta a acționat “cu exces de putere”, ignorând interesul public și drepturile cetățenilor. Mai mult, se arată că terenul în discuție făcea parte din domeniul privat al municipiului, conform HCL Constanța nr. 109/28.02.2005, care nu a fost desființat și care s-a bucurat de prezumția de legalitate.

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie, a contestat hotărârea Consiliului Local în instanță și a obținut suspendarea executării acesteia, urmată de anularea finală. Cu toate acestea, Consiliul Local nu s-a lăsat învins și a făcut recurs pentru a-și susține poziția.

Cazul va fi analizat de Curtea de Apel Constanța, care va lua o decizie definitivă în această dispută fierbinte. Data primei înfățișări în recurs va fi stabilită în curând, iar indiferent de verdict, aceasta va pune capăt bătăliei juridice dintre Consiliul Local și Arhiepiscopia Tomisului. Rămâne de văzut cine va ieși învingător în acest conflict incendiar.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00