42
Ingrediente:
- 500 g broccoli proaspăt sau conopidă proaspătă;
- 1 ceapă;
- 1 ardei gras verde;
- 100 g brânză cheddar;
- 200 ml de lapte;
- 2 ouă;
- 10 g unt;
- sare şi piper;
Mod de preparare:
- Puneţi la fiert bucăţile de broccoli sau conopidă şi lăsaţi 5 minute pe foc. Scurgeţi legumele, tocaţi mărunt ceapa şi ardeiul gras, adăugaţi peste celelalte legume.
- Bate ouăle, adăugaţi în ele brânza cheddar şi laptele. Amestecaţi bine, după care adăugaţi în compoziţia de legumele. Asezonaţi cu sare şi piper.
- Încălziţi cuptorul la 200°C. Într-un vas termorezistent, tapetaţi cu unt ori adăugaţi o hârtie de copt, apoi turnaţi compoziţia. Lăsaţi la cuptor timp de 40-45 de minute, până când suprafaţa de deasupra devine aurie.
- Plăcinta se scoate din vas, se lasă la răcit circa 5 minute, apoi se taie şi se serveşte caldă.
Poftă bună!