170
Ingrediente:
- 3 cartofi;
- 2 linguri făină;
- 500 g broccoli;
- 3 roșii;
- 1 ceapă roșie mică;
- 1 lingură margarină;
- 100 ml smântână vegetală;
- 200 g brânză tofu rasă;
- sare;
- piper;
- ulei.
Mod de preparare:
- În 200 ml de apă, pui făina și fierbi la foc mic până obții un sos gros. Adaugi margarina, amesteci și pui sare și piper după gust.
- Închizi focul și, cât este sosul fierbinte, adaugi smântâna vegetală și brânza tofu rasă și omogenizezi.
- Fierbi cartofii în coajă, îi descojești și îi tai după bunul plac. Rupi broccoli-ul în buchețele, pe care le opărești în apă cu sare 2-3 minute și le scurgi bine. Speli roșiile și le tai cubulețe, iar ceapa o faci rondele.
- Așezi legumele într-un vas și torni sosul alb peste ele. Dai la cuptor 40 de minute sau până când budinca s-a rumenit la suprafață.
Poftă bună!