Familiile liderilor grupării Wagner amenințate de serviciile de informații rusești înainte de oprirea avansului spre Moscova

de admin 2
0 comentariu 23 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Serviciile de informații britanice au dezvăluit că familiile liderilor grupării Wagner au fost amenințate de către serviciile de informații ruse înainte ca Evgheni Prigojin să-și oprească avansul către Moscova.

Sursele citate de The Telegraph indică faptul că numărul real de mercenari ai grupului era de aproximativ 8.000, mult sub cifra de 25.000 vehiculată anterior, și că nu ar fi avut succes în capturarea capitalei ruse. Raportul oferă o perspectivă asupra motivelelor misterioase care au determinat anularea avansului lui Prigojin spre Moscova, cu puține ore înainte de a ajunge în oraș.

Liderul grupării Wagner a convocat trupele în urma unui acord negociat de liderul belarus, Alexander Lukașenko, în numele Kremlinului. Conform acordului, Prigojin urma să se îndrepte către Belarus în schimbul unei grațieri pentru acuzațiile de trădare. Cu toate acestea, Prigojin nu a comentat încă această sugestie.

În plus, rămâne incert dacă ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, va fi retrogradat sau demis, după cum a solicitat Prigojin, în urma difuzării unui videoclip în care Șoigu vizita trupele în dimineața respectivă.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00