Forțele Navale Române sărbătoresc Ziua Drapelului Național și aniversează 175 de ani de la adoptarea Tricolorului

by admin 2
0 comentariu 25 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Forțele Navale Române sărbătoresc luni, 26 iunie, Ziua Drapelului Național și împlinirea a 175 de ani de la adoptarea Tricolorului ca steag al românilor. Ceremoniile militare și religioase au loc în garnizoanele Constanța, Brăila, Mangalia, București, Tulcea și Babadag.

La Constanța, marinarii militari se adună de la ora 09.00 în fața Comandamentului Flotei pentru ceremonia militară și religioasă de pe faleză. În porturile militare Constanța și Mangalia, la ora 08.00, drapelul va fi înălțat la catarg pe navele militare și la sediile unităților militare, acompaniat de Imnul Național.

În Brăila, militarii Flotilei Fluviale „Mihai Kogălniceanu” participă între orele 09.00-09.20 la ceremonia militară de la Catedrala „Nașterea Domnului”, urmată de activitățile din Piața Independenței începând cu ora 09.30. La Tulcea, marinarii militari se alătură ceremoniei din Piața Tricolorului între orele 10.00-11.00, iar infanteriștii marini participă la ceremonia militară de la Monumentul Eroilor din Babadag la ora 10.00.

La București, reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale se reunesc în Piața Tricolorului la ora 10.00 pentru ceremonia militară și religioasă dedicată Zilei Drapelului Național.

Alături de militarii din Forțele Navale Române, participă veterani de război și veterani din teatrele de operații, cadre militare în rezervă și în retragere, precum și reprezentanți ai autorităților publice și locale.

26 iunie a fost declarată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, pentru a marca momentul decretării Tricolorului drept steagul tuturor românilor în data de 26 iunie 1848. Cele trei culori ale drapelului reprezintă principiul egalității, iar orientarea verticală simbolizează unitatea poporului român.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00