Liderii în securitate atrag atenția asupra greșelilor strategice ale Rusiei în războiul cu Ucraina

de admin 2
0 comentariu 19 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Rebeliunea mercenarilor Wagner dezvăluie eroarea strategică a Rusiei în războiul împotriva Ucrainei, susține Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. În timpul unei vizite în Vilnius, capitala Lituaniei, Stoltenberg a declarat că evenimentele recente reprezintă o chestiune internă a Rusiei, dar demonstrează și greșeala majoră făcută de președintele Putin prin anexarea ilegală a Crimeei și declanșarea conflictului ucrainean. El a subliniat importanța sprijinului continuu pentru Ucraina pe măsură ce Rusia intensifică asaltul.

Antony Blinken, secretarul de stat american, adoptă o abordare mai rezervată și consideră că este prea devreme să se prevadă evoluția crizei din Rusia. Cu toate acestea, el afirmă că aceasta nu reprezintă sfârșitul problemelor pentru Moscova. Blinken amintește cum acum 16 luni forțele ruse se apropiau de capitala Ucrainei, Kiev, cu intenția de a o ocupa și de a șterge țara de pe hartă.

În prezent, Rusia se vede nevoită să-și apere propria capitală, Moscova, împotriva mercenarilor creați chiar de Putin. Această situație ridică numeroase întrebări profunde, care urmează să găsească răspunsuri în zilele și săptămânile viitoare, a adăugat Blinken într-un interviu pentru CNN. El a subliniat că evenimentele recente reprezintă primele semne de fisurare vizibilă în fațada Rusiei.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00