Liderul PSD, Alfred Simonis, susține adoptarea legii de eliminare a pensiilor speciale

de admin 2
0 comentariu 28 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a luat cuvântul în plenul Parlamentului în ziua votului privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. În discursul său, el a subliniat importanța acestei săptămâni și a răspuns acuzațiilor aduse de opoziție.

Simonis a apelat la colegii din opoziție, îndemnându-i să voteze proiectul PSD pentru a elimina pensiile speciale ale parlamentarilor. A evidențiat importanța unui astfel de vot, subliniind că românii așteaptă de mult această măsură și că Parlamentul poate să demonstreze loialitate față de guvern și așteptările cetățenilor.

Liderul PSD a subliniat că această săptămână va aduce adoptarea unor legi importante, iar eliminarea pensiilor speciale reprezintă un pas crucial în această direcție. El a respins acuzațiile că proiectul PSD ar fi copiat și neconstituțional, subliniind că există diferențe semnificative între propunerea lor și alte inițiative similare.

Simonis a criticat opoziția, sugerând că aceasta a întârziat aducerea proiectului în dezbatere timp de un an de zile. De asemenea, a pus la îndoială angajamentul lor anterior de a elimina pensiile speciale atunci când erau la guvernare, întrebând de ce nu au inclus această măsură în jaloanele PNRR.

În final, el a respins acuzațiile de plagiat și neconstituționalitate, subliniind că proiectul a fost elaborat în mod corespunzător și abrogă în mod explicit articolele relevante. Simonis a concluzionat că aceste acuzații sunt lipsite de logica necesară și că votul pentru eliminarea pensiilor speciale este în interesul comun al tuturor parlamentarilor.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00