Mesajul președintelui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Drapelului Național

de admin 2
0 comentariu 15 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național, subliniind importanța acestui simbol al țării. Mesajul a fost prezentat de către Mihai Șomordolea, Consilier de Stat – Departamentul Securității Naționale – Secretariat CSAT.

,,Sărbătorim astăzi, 26 iunie, Ziua Drapelului Național, dedicată acestui important însemn al țării noastre, care, de-a lungul istoriei, ne-a însoțit în momentele de răscruce și a reprezentat simbolul sub faldurile căruia România a devenit un stat modern, independent, național, suveran, unitar și indivizibil.

Celebrarea Zilei Drapelului constituie și un prilej de comemorare a eroilor care, sub tricolor, s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei noastre și pentru idealurile naționale.

Îi omagiem astăzi și pe veteranii de război care, prin sacrificiile lor, au făcut posibilă dezvoltarea națiunii noastre.

Drapelul este cel care îi unește pe românii de pretutindeni, cel care ne dă forța de a păstra vie conștiința națională și de a promova valorile noastre fundamentale. Imaginea lui ne inspiră, de fiecare dată, sentimentul că suntem parte a unei națiuni, indiferent unde ne-am afla.

Arborarea Drapelului Național alături de cele ale națiunilor cu care țara noastră împărtășește aceleași valori democratice și împreună cu care este membră a NATO și a Uniunii Europene reprezintă o recunoaștere a contribuției României la efortul comun de asigurare a securității și a prosperității comunității europene și euro-atlantice.

Dragi români, în această perioadă ne confruntăm cu provocări de securitate fără precedent, pe care le putem depăși doar dacă rămânem uniți, iar drapelul nostru este simbolul sub culorile căruia trebuie să continuăm modernizarea societății noastre și promovarea identității naționale, pentru a realiza împreună aspirațiile și năzuințele poporului român.

La mulți ani României și Drapelului Național!”

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00