Radu Cristian: De la proprietăți ascunse la interese necunoscute

de admin 2
0 comentariu 178 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Radu Cristian, primarul orașului Mangalia, continuă să stârnească interesul publicului cu averea sa impresionantă. De-a lungul celor 12 ani petrecuți la conducerea orașului, el a reușit să-și construiască o avere considerabilă, plasându-se printre cei mai puternici aleși locali din județul Constanța. Cu toate acestea, modul în care și-a dobândit averea rămâne subiectul de investigație al autorităților competente. Deși era obligat să-și declare public proprietățile și veniturile până pe 15 iunie a.c., Cristian Radu a ales să le ascundă. În schimb, ne dezvăluie doar interesele sale!

Averea lui Cristian Radu a atras atenția presei încă de la preluarea mandatului său. An de an, averea sa a devenit subiectul discuțiilor publice, pe măsură ce aceasta creștea. În 2022, a anunțat că a achiziționat o casă de vacanță în Mangalia, cu o suprafață de peste 400 mp, iar în 2021 și-a cumpărat un teren intravilan tot în Mangalia. În acest an, Cristian Radu a decis să ne dezvăluie doar interesele sale, nu și averea. Cu toate acestea, conform legii, termenul limită pentru depunerea declarațiilor de avere și de interese este 15 iunie 2023. Persoanele vizate de lege sunt obligate să completeze și să depună aceste declarații în format electronic, exclusiv prin intermediul platformei e-DAI, disponibilă pe site-ul ANI.

Surprinzător este faptul că, deși Cristian Radu este considerat cel mai bogat baron din Constanța, conform ultimelor declarații de avere, în acte el apare ca fiind poate cel mai sărac. Soția sa, Bianca, figurează ca unic proprietar al terenurilor și clădirilor. Din cele 11 terenuri deținute de familia Radu în Mangalia, Mamaia, 23 August, Albești, Tuzla și Constanța, Cristian Radu este înscris ca proprietar doar la unul singur, un teren de peste 10.000 mp din Tuzla. Ultimele achiziții imobiliare ale familiei Radu includ o casă de vacanță în Mangalia, cumpărată în 2021, două terenuri agricole în Albești moștenite de către soția Bianca, precum și un autoturism AIXAM achiziționat în 2021. Din ultima declarație de avere publicată în 2022, aflăm că Radu deține bijuterii și ceasuri din aur în valoare de peste 62.000 de euro.

Exemplul lui Radu Cristian este urmat și de viceprimarul Dragoș Angelescu, care nu și-a făcut publică declarația de avere anul acesta, prezentând doar cea de interese. Situația este similară și în cazul lui Doru Colgiu, directorul Goldterm, precum și al lui Claudiu Stamate, directorul Direcției de Asistență Socială.

Vă prezentăm una dintre proprietățile lui Radu situată pe malul lacului Siutghiol, în zona Ceronav: o vilă imensă, înconjurată de un gard viu înalt de trei metri, menit să împiedice privirile curioase să pătrundă în curtea sa. Această proprietate a fost moștenită de la Gloria Babușcă, mama soției sale. O astfel de soacră ar dori oricine, însă nu toți au norocul lui Cristian Radu!

Despre declarația de avere, deși Radu alege să o păstreze în secret, aceasta se află, cu siguranță, sub atenta supraveghere a DNA. Amintim că, la sfârșitul anului trecut, procurorii au pus sechestru pe averea sa, alături de alte persoane din primărie, inclusiv secretarul Petrina Boiță. În acest dosar, Radu și alți inculpați au fost recent trimiși în judecată pentru corupție.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00