Carrefour extinde campania de colectare a uleiului uzat în două noi orașe: Mangalia și Cernavodă

de admin 2
0 comentariu 18 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Carrefour România, la patru ani de la lansare, extinde campania de colectare a uleiului alimentar uzat în două noi magazine din județul Constanța. Astfel, clienții din Carrefour Market Mangalia, situat pe strada Portului, nr. 44A, și Carrefour Market Cernavodă, de pe Strada Cazărmii nr.1, vor putea aduce recipiente cu ulei folosit și vor beneficia de recompense atractive. Mecanismul este simplu: pentru fiecare 4 litri de ulei uzat, Carrefour oferă la schimb 1 litru de ulei proaspăt.

Pentru a putea beneficia de programul de colectare, clienții trebuie să respecte câteva criterii. Astfel, uleiul depus trebuie să provină din surse vegetale și să fie curățat de impurități și apă. De asemenea, acesta trebuie să fie pus în recipiente de tip PET, care să fie sigilate ermetic. PET-ul trebuie să fie curat pe exterior, fără urme de ulei sau găuri.

Carrefour dispune de o infrastructură națională de reciclare a uleiului, cu 84 de magazine echipate cu urne speciale de colectare. În prezent, campania acoperă un total de 41 de județe, oferind românilor posibilitatea de a găsi puncte de colectare în apropierea locuinței lor. Anul acesta, 11 magazine din județele Timiș, Constanța, Hunedoara, Vâlcea, Argeș, Giurgiu, Arad și municipiul București se alătură proiectului.

Lansată în 2019, campania a devenit o inițiativă consacrată, încurajând tot mai mulți români să adopte practici mai responsabile. În perioada ianuarie 2022 – aprilie 2023, aproximativ 900.000 de litri de ulei uzat au fost colectați, procesați și transformați în alte resurse, cu sprijinul organizației Respiră Verde. În schimbul acestora, Carrefour a oferit aproape 240.000 de litri de ulei proaspăt marca proprie.

Această colectare reprezintă o contribuție semnificativă la protejarea mediului înconjurător. Un simplu calcul dezvăluie că un litru de ulei ars poluează aproximativ un milion de litri de apă, astfel că cantitatea de ulei colectată echivalează cu aproximativ 900 de milioane de litri de apă curată.

Carrefour se implică și în alte inițiative de protejare a mediului. Printre acestea se numără colectarea bateriilor electrice, unde, începând din toamna anului trecut, a fost implementat același sistem în toate hipermarketurile din țară. În perioada septembrie 2022 – februarie 2023, peste 600.000 de baterii uzate au fost aduse la schimb în cadrul campaniei „Încarcă-ți bateriile cu o faptă bună“.

Ambele inițiative fac parte din programul național de colectare a deșeurilor reciclabile “Punem Preț pe Plastic”, prin care Carrefour își propune să promoveze comportamente de consum responsabil și să contribuie la un mediu mai curat și mai sănătos.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00