Comunitatea musulmană din România va sărbători Kurban Bayram

de admin 2
0 comentariu 306 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Comunitatea musulmană din România va sărbători miercuri, 28 iunie, prima zi a Kurban Bayram, una dintre cele mai importante sărbători religioase din Islam, cunoscută și sub numele de Eid al Adha. Această sărbătoare are o semnificație comemorativă și este celebrată în luna Zilhijja, ultima lună a calendarului islamic.

Potrivit unui comunicat emis de Muftiatul Cultului Musulman din România, Sărbătoarea Sacrificiului marchează gestul de sacrificiu al Profetului Ibrahim (Avraam în iudaism și creștinism). Profetul a fost pus în fața unei alegeri dificile între dragostea pentru unicul său fiu, Ismael, și adorația față de Allah. El a ales să-și demonstreze devoțiunea față de divinitate și supunerea necondiționată tăind gâtul unui berbec, în locul fiului său, sub îndrumarea Arhanghelului Gabriel.

Sărbătoarea Sacrificiului durează patru zile, iar în prima zi, după oficierea slujbei religioase în moschei, credincioșii musulmani sacrifică animale, păstrând o parte din carne pentru consumul propriu și împărțind restul persoanelor aflate în nevoie. Ca și în cazul Ramazan Bayram, această sărbătoare implică și vizite la rude și prieteni, precum și primirea de vizite.

Înainte de Sărbătoarea Sacrificiului, musulmanii din întreaga lume efectuează pelerinajul la locurile sfinte Mecca și Medina în Regatul Arabiei Saudite. Această călătorie, conform unui ritual strict, retracează traseul Profetului Muhammed (PbuH) către locurile sfinte ale islamului, inclusiv Mecca, Valea Mina, Muntele Arafat, Muzdalifa și Medina. Anual, milioane de pelerini participă la acest pelerinaj, care reprezintă unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului și simbolizează puterea sacrificiului pentru credința în Creator, așa cum a demonstrat-o Profetul Ibrahim.

Muftiul Muurat Iusuf, respectând tradiția, va oficia Marea Rugăciune Comună (Bayram Namazi) la Geamia Hunchiar din municipiul Constanța, în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 06:02. Ulterior, va participa la sacrificii rituale și va oferi pachete care conțin carne de kurban familiilor nevoiașe din județele Constanța, Tulcea și Călărași, într-un gest organizat de Muftiatul Cultului Musulman din România.

Aceste pachete sunt oferite în colaborare cu reprezentanții Direcției Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia (Diyanet İşleri Başkanlığı) și cu reprezentanții unor asociații umanitare din Europa, precum Fundația Hasene Germania din Köln și din Republica Turcia.

În preajma sărbătorii, muftiul Muurat Iusuf a transmis un mesaj credincioșilor musulmani, îndemnându-i să reflecteze și să facă fapte bune. El a subliniat importanța a patru zile de sărbătoare, care aduc apropiere de Creator, de semeni, de dreptate, bunătate și fapte frumoase, precum și de sine. Muftiul a îndemnat credincioșii să mulțumească Bunului Allah pentru tot ce au și să se roage pentru cei aflați în suferință, pentru pace și înțelegere între oameni. El a încheiat prin a ura tuturor credincioșilor musulmani “Un Bairam Fericit!”, “Kurban Bairam Qayirli Bolsin!”, “Kurban Bayramınız Mübarek Olsun!” și “Eid al-Adha Mubarak!”.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00