Grefierii se pregătesc de proteste împotriva creșterii vârstei de pensionare

de admin 2
0 comentariu 29 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Grefierii se pregătesc de protest împotriva măsurii de creștere a vârstei de pensionare la 65 de ani. Sindicaliștii atrag atenția asupra riscurilor și nedreptății la care sunt supuși grefierii, mulți dintre aceștia murind înainte să ajungă la pensie.

Începând cu data de 21 iunie, grefierii din întreaga țară au efectuat doar acte de procedură în dosarele urgente, ca formă de protest. Ei susțin că măsura creșterii vârstei de pensionare la 65 de ani va fi o “condamnare la moarte” pentru mulți dintre colegii lor.

În comunicatul sindicatului se arată că numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a scăzut în fiecare an și că pensia medie a unui grefier este de 4.839 lei, suportată în principal din contributivitate. Grefierii protestează pentru a atrage atenția guvernanților asupra nedreptății acestor modificări.

Pe 27 iunie, adică astăzi, alături de polițiști și polițiștii de penitenciare, vor protesta în fața Palatului Parlamentului. Sindicatele grefierilor subliniază importanța respectării garanțiilor sociale pentru personalul din justiție și impactul negativ pe care îl poate avea asupra sistemului judiciar o astfel de modificare legislativă.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00