24
Ingrediente:
- un pachet de fasole verde păstăi;
- un file somon;
- 1 ceapă mică;
- 5 căței de usturoi;
- 2 lingurițe de pastă de arde iute;
- sare, piper, boia;
- ulei, unt.
Mod de preparare:
- Fasolea verde păstăi o punem la fiert într-o oală cu apă la care i s-a adăugat puțină sare. Lăsăm să fiarbă până se înmoaie păstăile.
- Pregătim somonul. Curățim somonul sub jet de apă, îl tamponăm cu un prosopel de hârtie (atenție să nu rămână bucățele de prosop pe el) și îl condimentăm cu sare, piper, boia (dulce sau picant).
- Punem puțin ulei într-o tigaie tip grill și așezăm somonul cu pielea în jos. Lăsăm să se rumenească timp de 4 minute. Apoi îl întoarcem și îl rumenim 4 minute pe partea cealaltă.
- Între timp, punem o bucățică de un într-o tigaie normală. Lăsăm până se topește. Apoi punem la călim ceapa și usturoiul. Când s-a înmuiat ceapa, adăugăm 2 lingurițe din pasta de ardei iute.
- Păstăile se scurg și se adaugă în tigaia normală, peste ceapă și usturoi. Asezonăm cu sare și piper după gust. Stingem focul.
- Într-o farfurie întinsă se așează într-o parte somonul și lângă el păstăile. Merge cu un pahar de vin alb.
Poftă bună!