Regizorul Alexandru Nagy aduce o reinterpretare captivantă a capodoperei lui Caragiale la Constanța

de admin 2
0 comentariu 12 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Miercuri, 28 iunie, de la ora 20:00, regizorul Alexandru Nagy îi invită pe locuitorii din Constanța și pe turiști la spectacolul de teatru intitulat „O noapte furtunoasă”, ce va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța.

Regizorul descrie această montare ca fiind un încheiere a unui ciclu de spectacole cu titluri fericite, având în vedere că în anul 2003, cu ocazia Anului Caragiale, a debutat în teatrul de amatori regizându-i pe colegii săi de clasă în aceeași piesă și interpretând rolul lui Jupân Dumitrache la vârsta de 13 ani. La 19 ani distanță, această nouă montare, inspirată de atmosfera serialului „Peaky Blinders”, aduce în fața publicului unii dintre cei mai îndrăgiți artiști și își propune să fie o punte între generații.

Prin interpretarea modernă, la granița dintre teatru și film, dar păstrând textul original al lui Caragiale, această versiune permite audienței să pătrundă în meandrele poveștii de dragoste complexe pe care toți o cunoaștem. Însă cât de bine o cunoaștem într-adevăr?

Cât de puternic este gelozia care îl orbește pe Jupân Dumitrache? Ce legături secrete mai există între Nenea Nae și Veta? Răspunsurile vor fi dezvăluite doar celor care se vor lăsa complet absorbiți de această propunere și vor petrece alături de noi o adevărată noapte furtunoasă în care, cu siguranță, totul se va termina cu bine. Regizorul Alexandru Nagy transmite că a fost o reală plăcere să readucă în scenă acest capodopera alături de un grup select de actori ce dă viață personajelor create de Caragiale.

Distribuția spectacolului include următorii actori: Aurelian Temișan în rolul Jupân Dumitrache, Ovidiu Cuncea în rolul Nae Ipistatul, Adrian Nartea în rolul Chiriac, Monica Davidescu în rolul Veta, Monica Odagiu în rolul Zița, Cosmin Vijeu în rolul Rică Venturiano și Radu Ștefan Bănică în rolul Spiridon.

Scenografia este semnată de Gabi Albu, iar costumele sunt realizate de Elida Toma. Fotografii de la spectacol sunt realizate de Horia Stan. Costumele sunt realizate de Elida Toma.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00