Universitatea Ovidius și Universitatea Titu Maiorescu organizează prima ediție a școlii de vară CyberSecurity Ovidius Camp

by admin 2
0 comentariu 34 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) a Universității Ovidius din Constanța, în parteneriat cu Facultatea de Informatică a Universității „Titu Maiorescu” din București, Centrul Național Cyberint și companii de top din industria IT – Acronis, Crucial Systems&Services și Softbinator Technologies – organizează prima ediție a școlii de vară CyberSecurity Ovidius Camp.

Cursurile desfășurate în cadrul acestei școli de vară vor avea loc în perioada 26 – 30 iunie 2023, în sala 214 din Corpul A al campusului universitar (Aleea Universității, nr. 1).

Participanții vor avea oportunitatea de a explora subiecte legate de securitatea informației, criptografie, instrumente pentru testarea sistemelor informatice, blockchain și criptomonede, precum și securitatea web.

La această ediție a CyberSecurity Ovidius Camp participă peste 40 de studenți din ambele universități, provenind de la programe de licență, masterat și doctorat în domeniile Informatică și Securitate Cibernetică.

“Obiectivul acestei școli de vară este de a evidenția importanța securității cibernetice și impactul său practic în numeroase alte domenii de activitate. Cursurile propuse în cadrul acestei agende sunt orientate către aplicații concrete și vor fi prezentate de experți în domeniu. Este o oportunitate excelentă pentru studenții de la programele de licență de a colabora cu studenții de la programul nostru de masterat – Cyber Security and Machine Learning, care sunt deja familiarizați cu provocările și problematica acestui domeniu extrem de actual. În perspectivă, ne propunem ca acest eveniment să devină o tradiție anuală, organizată în mod tradițional vara, implicând parteneriate și cu alte instituții din țară, pentru a facilita interacțiunea între studenți, cadrele didactice și experții din domeniu”, a precizat conf. univ. dr. Gabriela Badea, prodecanul FMI.

Pentru detalii suplimentare despre agenda școlii de vară, puteți accesa link-ul: https://fmi.univ-ovidius.ro/wp-content/uploads/2023/cyber-security-Ovidius-camp/Agenda-Cyber-School.pdf.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00