În ciuda criticilor USR, Senatul adoptă proiectul de lege privind pensiile speciale

de admin 2
0 comentariu 37 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege referitor la pensiile speciale, conform unui anunț făcut de președintele Senatului, Nicolae Ciucă. “Cu 91 de voturi pentru, 19 împotrivă și o abținere, legea a fost adoptată”, a declarat Ciucă.

Senatorul Irineu Darău din partea USR a afirmat: “Nu faceți decât să salvați pensiile speciale. Nu ați tăiat nicio pensie specială. Nu treceți niicio pensie specială pe contributivitate. Nu ați făcut nicio reformă reală în sistemul de pensii. Nu ați redus aproape nicio cheltuială cu pensiile speciale. Nu ați respectat jalonul. Ca să fie și mai clar – nici peste 20 de ani pensionarii speciali nu se vor pensiona tot la 65 de ani, așa cum e sistemul public, nici peste 20 de ani pensiile speciale nu se vor calcula pe baza veniturilor din cariera de 35 de ani”.

În plus, reprezentanții USR au criticat această lege.

Pe de altă parte, deputații au votat, luni, proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

În timpul dezbaterilor, Alfred Simonis a afirmat: “Astăzi este un moment important. Pentru prima dată în 34 de ani, Parlamentul României abrogă pensiile speciale ale parlamentarilor și la două ore distanță impozitează și elimină pensiile pentru majoritatea categoriilor profesionale din România. E adevărat că este o provocare complexă să respecți deciziile CCR și să reușești să impozitezi și să elimini pensiile speciale”.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00