Inspectorii DSP demarează controale extinse în unitățile de cazare și restaurantele de pe litoral

de admin 2
0 comentariu 10 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Inspectorii DSP (Direcția de Sănătate Publică) vor efectua verificări amănunțite în unitățile de cazare și în cele de alimentație publică, într-un efort de asigurare a condițiilor adecvate. Pentru a spori eficiența controlului, vor fi detașați inspectori din diferite regiuni ale țării, care vor participa la verificări în sudul litoralului, în timp ce în nord și în restul județului vor acționa inspectori locali.

Aceste controale vor fi efectuate atât în mod aleatoriu, prin sondaje, cât și ca urmare a sesizărilor primite de la turiști. În acest sens, inspectorii DSP își propun să acționeze în principal într-o manieră preventivă, oferind recomandări și sfaturi pentru a preveni încălcările normelor sanitare. În cazul în care se constată abateri grave, se vor aplica și sancțiuni, însă se speră că situația se va îmbunătăți în acest an.

Șefa DSP Constanța, Cristina Schipor, a declarat: “Pentru Direcția de Sănătate Publică, sancțiunile nu reprezintă un indicator principal. Cu toate acestea, dacă va fi necesar, vom recurge la ele. Începând cu 1 iulie, timp de 10 zile, vom avea inspectori detașați din alte zone ale țării. Aceștia vor acționa în zona Eforie, Techirghiol și până în Vama Veche. În plus, un inspector de la DSP Constanța va fi detașat pentru a participa la aceste verificări.”

În ceea ce privește asistența medicală, Cristina Schipor a subliniat că vor fi amplasate puncte de prim ajutor pe plajă, iar unele unități de cazare dispun deja de servicii medicale asigurate. “În acest sezon, asistența medicală va fi asigurată, ca și în anii anteriori, de către personalul ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență). În cazul unor situații de urgență, pe timp de noapte, turiștii pot apela numărul de urgență 112. Există și complexe turistice mari care dispun de cabinete medicale cu personal asistent sau chiar cu medici, ceea ce reprezintă un aspect pozitiv”, a adăugat Schipor.

Astfel, în sudul litoralului, turiștii pot beneficia de îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Mangalia, în timp ce în nord există opțiuni precum Spitalul Județean Constanța sau Centrul de permanență din Năvodari.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00