Marcel Vela, senator PNL, ales vicepreședinte în Biroul Permanent al Senatului

de admin 2
0 comentariu 12 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Senatorul Marcel Vela, membru al PNL, a fost ales prin vot secret electronic în funcția de vicepreședinte în Biroul Permanent al Senatului, înlocuind astfel o poziție vacantă.

Votul a înregistrat 83 de voturi “pentru”, 2 voturi “împotrivă” și o abținere.

Senatorul Alina Gorghiu, membră a PNL și ministru al Justiției, a anunțat luni în plen că demisionează din funcția de vicepreședinte al Senatului.

Președintele ședinței de luni, Sorin Cîmpeanu, a luat act de demisia Alinei Gorghiu din Biroul Permanent al Senatului și a constatat vacantarea postului de vicepreședinte.

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a argumentat că unul dintre cele patru locuri de vicepreședinte în Biroul Permanent ar trebui să revină opoziției, în speță USR. Radu Mihail a pledat pentru negocieri în distribuția funcțiilor din Biroul Permanent al Senatului, însă liderul grupului PNL, Daniel Fenechiu, a subliniat că algoritmul pentru repartizarea funcțiilor a fost stabilit la începutul legislaturii. Mai mult, Fenechiu a explicat că Alina Gorghiu, senator PNL, a renunțat la o funcție pe care a preluat-o prin vot Marcel Vela, tot senator PNL.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00