Președintele Klaus Iohannis, la reuniunea de la Haga alături ceilalți lideri europeni

de admin 2
0 comentariu 10 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Președintele Klaus Iohannis a participat marți la o reuniune restrânsă la Haga, în Regatul Țărilor de Jos, în pregătirea Summitului NATO de la Vilnius, conform Administrației Prezidențiale. El a fost invitat de prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte, și s-a alăturat președinților Lituaniei și Poloniei, premierilor Albaniei, Belgiei și Norvegiei, precum și secretarului general al NATO.

Scopul reuniunii este de a coordona statele aliate participante în ceea ce privește abordarea și realizarea obiectivelor prioritare de pe agenda Summitului NATO de la Vilnius, care va avea loc în perioada 11-12 iulie. Președintele Iohannis va discuta cu liderii prezenți despre principalele teme de pe agenda summitului, cu accent pe necesitatea progreselor concrete în implementarea deciziilor Summitului NATO de la Madrid din 2022 și adoptarea de noi măsuri, precum și sprijinul acordat Ucrainei în vederea accelerării procesului de aderare la Alianța Nord-Atlantică.

Președintele României va sublinia importanța adaptării continue a Alianței în conformitate cu Conceptul Strategic adoptat la Madrid, implementarea măsurilor deja luate și consolidarea Apărării Înaintate pe Flancul Estic. De asemenea, va evidenția relevanța alocărilor bugetare naționale pentru Apărare și sprijinul pentru Ucraina în consolidarea capacităților sale de apărare și a relației politice NATO-Ucraina.

O atenție specială va fi acordată sprijinului Alianței pentru Ucraina, atât în consolidarea capacităților sale de apărare, cât și în dezvoltarea relației politice NATO-Ucraina. Președintele Iohannis va sublinia necesitatea unor decizii clare la summit privind progresul Ucrainei în calea aderării la NATO, în conformitate cu Declarația Comună semnată împreună cu președintele Zelenski în cadrul Summitului Comunității Politice Europene din Republica Moldova.

De asemenea, va evidenția importanța dezvoltării asistenței aliate pentru consolidarea capacităților de apărare și rezilienței Republicii Moldova.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00