Președintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European pentru discuții strategice

de admin 2
0 comentariu 18 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Președintele Klaus Iohannis va participa, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European de vară la Bruxelles, unde se va discuta despre provocările și abordările comune în contextul agresiunii Rusiei în Ucraina.

Liderii europeni vor dezbate situația din Ucraina, menținerea sprijinului european pentru statul ucrainean și implementarea sancțiunilor împotriva Rusiei. Se vor discuta și progresele în asigurarea competitivității UE pe termen lung, consolidarea Pieței Unice și politicii industriale, reziliența și securitatea economică a UE, precum și implementarea deciziilor anterioare în domeniul securității și apărării. Liderii UE vor dezbate și aspecte legate de migrație, inclusiv proiectul-pilot dezvoltat de România la granița cu Serbia.

China va fi un alt subiect strategic discutat, în contextul abordării multifațetate a UE față de această țară. În cadrul relațiilor externe, se va analiza pregătirea Summitului UE – CELAC (Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene) și relațiile Uniunii Europene cu Vecinătatea Sudică, procesul de aderare la UE al Balcanilor de Vest și evoluțiile în relația Belgrad – Priștina.

Președintele Iohannis a subliniat necesitatea consolidării capacității UE de pregătire și răspuns la crize prin mecanisme relevante, precum Mecanismul Uniunii pentru Protecție Civilă.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00