Restaurantul Pofta Pescarului Costinești, închis temporar după ce Inspectorii au constatat nereguli grave!

de admin 2
0 comentariu 48 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Restaurantul SC Pofta Pesca SRL sau Pofta Pescarului din Costinești, un cunoscut local de pe litoral, a fost recent închis temporar, pentru o perioadă de cel mult șase luni, în urma unui control riguros efectuat de comisarii de la Protecția Consumatorilor, Comandamentul Litoral 2023. Această decizie a fost luată în urma descoperirii unor deficiențe alarmante în ceea ce privește igiena și condițiile de depozitare a alimentelor.

În timpul inspecției, au fost identificate o serie de probleme grave în diverse zone ale restaurantului. În zona barului, s-a constatat că recipientele folosite pentru depozitarea deșeurilor menajere nu erau acoperite corespunzător, existând astfel riscul contaminării. De asemenea, agregatul frigorific prezenta acumulări masive de gheață și impurități, nefiind igienizat corespunzător. În congelatorul în care se păstrau înghețatele, au fost găsite insecte moarte în interior.

În ceea ce privește zona blocului alimentar, au fost identificate probleme grave cu agregatele frigorifice, care prezentau garnituri deteriorate și acumulări de impurități, resturi alimentare și mucegai. Aragazul era neigienizat și acoperea resturi alimentare arse. Hotele, care nu erau igienizate corespunzător, aveau acumulări masive de grăsime arsă, lichidul scurgându-se deasupra grill-ului. Utilizarea vaselor și ustensilelor de gătit prezenta un grad avansat de uzură și lipsa igienei.

Camerele de frig, în care se depozitau materii prime și preparate alimentare finite, erau neigienizate, având garnituri rupte cu acumulări de impurități. Pereții erau exfoliați, iar pavimentul nu era igienizat corespunzător. De asemenea, lipsea un grafic de monitorizare a temperaturii, iar recipientele de depozitare a deșeurilor menajere nu aveau capace de protecție.

Autoritățile au mai descoperit că unele produse alimentare nu aveau elemente de identificare care să indice data limită de consum. În plus, au fost găsite și produse alimentare depășite, care erau în afara datei limită de consum. Un container în care erau depozitate produse congelate, cum ar fi pește și fructe de mare, nu avea elemente de identificare relevante, precum proveniența, denumirea produsului, data producției și data limită de consum.

În urma acestor nereguli grave, autoritățile au aplicat o amendă de 20.000 lei și au dispus închiderea temporară a unității pentru o perioadă de cel mult șase luni. Restaurantul va fi redeschis abia după remedierea tuturor deficiențelor constatate, asigurând astfel un mediu sigur și igienic pentru clienți.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00