Sud-coreenii tineresc odată cu adoptarea sistemului internațional de calcul al vârstei

de admin 2
0 comentariu 24 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Sud-coreenii devin mai tineri cu un an sau doi în urma adoptării unei noi legi care impune utilizarea exclusivă a sistemului internațional de calcul al vârstei, înlocuind metoda tradițională utilizată până acum în această țară asiatică, conform informațiilor Reuters.

Potrivit sistemului obișnuit de calcul al vârstei din Coreea de Sud, la naștere li se atribuie automat un an, iar în fiecare 1 ianuarie se adaugă un an în plus. Deși documentele medicale și legale au folosit încă din anii 1960 sistemul internațional de calcul al vârstei – care atribuie zero ani la naștere și adaugă un an în fiecare zi de naștere – mulți sud-coreeni continuă să utilizeze metoda tradițională în alte domenii ale vieții.

În luna decembrie, Coreea de Sud a adoptat legi care impun abandonarea completă a metodei tradiționale și adoptarea în totalitate a standardului internațional.

“Anticipăm că vor fi semnificativ reduse disputele legale, reclamațiile și confuzia cu privire la modul de calcul al vârstei între cetățeni”, a declarat ministrul legislației guvernamentale, Lee Wan-kyu, într-o conferință de presă desfășurată luni.

Conform unui sondaj guvernamental realizat în septembrie 2022, 86% dintre sud-coreeni au afirmat că vor utiliza vârsta internațională în viața de zi cu zi odată cu intrarea în vigoare a noilor legi.

“Urma să împlinesc 30 de ani anul viitor (conform sistemului tradițional coreean), dar acum am câștigat mai mult timp și asta este grozav”, a spus Choi Hyun-ji, un funcționar de 27 de ani din Seul. Este minunat să simți că rejuvenezi”, a adăugat Choi.

Un alt sistem de calcul al vârstei este utilizat în Coreea de Sud pentru recrutare, admiterea la școală sau determinarea vârstei legale pentru consumul de alcool și fumat: vârsta unei persoane este zero ani la naștere și se adaugă un an în fiecare 1 ianuarie. Oficialii sud-coreeni au afirmat că această metodă va rămâne în vigoare pentru moment.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00