Cu câteva zile înainte de NEVERSEA, se instituie restricții pentru a asigura fluența traficului și siguranța participanților

de admin 2
0 comentariu 48 vizualizari 4 minute de citit
A+A-
Reset

Cu doar câteva zile înainte de cel mai așteptat festival al verii – NEVERSEA, la care se așteaptă să participe zeci de mii de turiști, autoritățile au anunțat impunerea mai multor restricții de circulație pentru a evita blocajele în oraș.

Este important de menționat că locuitorii și persoanele care își desfășoară activitatea în zona festivalului din Constanța nu vor fi afectați de aceste restricții de circulație.

Începând cu data de 4 iulie, se vor impune restricții de circulație pe principalele artere care conduc spre locul desfășurării evenimentului, în funcție de fluxul de trafic. În perioada 6-9 iulie 2023, accesul pe plajă va fi restricționat prin intermediul barierelor de acces amplasate la intersecția străzii Salonic cu strada Yokohama și strada Belvedere, precum și la capătul străzii Marinei. Aceste restricții vor fi impuse de către firma de pază și organizatori.

Pentru a asigura un trafic rutier fluid și sigur, Poliția Rutieră va institui restricții de circulație auto în următoarele intersecții, în perioada 6-9 iulie 2023:

 1. Prelungirea străzii Traian cu Valea Portului;
 2. Poarta 1 – Port (zona “sens giratoriu”);
 3. Strada Termele Romane cu bulevardul Elisabeta (zona Poarta 1 Port); în funcție de fluxul de trafic și situația operativă, se va impune restricția la intersecția tip sens giratoriu a străzii Traian cu strada Termele Romane;
 4. Strada Traian cu bulevardul Tomis;
 5. Strada Negru Vodă cu strada Ecaterina Varga;
 6. Strada Negru Vodă cu strada Mircea cel Bătrân;
 7. Strada Mircea cel Bătrân cu strada Smârdan;
 8. Strada Mircea cel Bătrân cu strada Decebal;
 9. Strada Mircea cel Bătrân cu strada Eroilor;
 10. Strada Bucovina cu strada Eroilor;
 11. Strada Marinei, segmentul cuprins între Tomis Marina Management și bariera de acces pe Plaja Modern.

În intervalul 6-7 iulie 2023, în intervalul orar 16:00-06:00, se vor impune restricții de circulație pe strada Termele Romane între strada Traian și sensul giratoriu de la Poarta 1 Port. Începând cu data de 8 iulie 2023, ora 06:00 și până la data de 10 iulie 2023, ora 06:00, vor fi impuse restricții de circulație începând de la sensul giratoriu Poarta 2. De asemenea, parcarea autovehiculelor pe bulevardul Elisabeta va fi interzisă în perioada 4-9 iulie 2023.

Pentru a trece de filtrele instituite de autorități, locuitorii din zonă trebuie să prezinte un act de identitate, un contract de comodat sau un contract de închiriere care să ateste domiciliul în zona peninsulară. Persoanele care nu pot face dovada domiciliului în perimetrul restricționat sunt rugate să se prezinte la punctul de acreditare marcat pe plaja Neversea cu orice act care dovedește rezidența în Zona Peninsulară pentru a obține permisul de acces.

Programul pentru acreditări pe plaja Neversea este următorul:

 • Luni, 3 iulie: 08:00 – 22:00
 • Marți – Sâmbătă, 4-8 iulie: 08:00 – 03:00
 • Duminică, 9 iulie: 08:00 – 22:00

Reprezentanții Primăriei Constanța au transmis că accesul taxiurilor și al autovehiculelor private (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranță este interzis, cu excepția autobuzelor CT BUS autorizate să efectueze transportul public.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00