Fumul din incendiile devastatoare ajunge în România, dar efectele vor fi minime

by admin 2
0 comentariu 11 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Fumul din incendiile din Canada și SUA ajunge în Franța și se așteaptă să ajungă și în România în curând, conform experților meteo. Cu toate acestea, intensitatea acestuia se va diminua în timpul călătoriei, iar efectele sale vor fi minime în România, potrivit explicării oferite de Florinela Georgescu, expert de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit modelelor programului Comisiei Europene Copernicus, care monitorizează emisiile poluante, se estimează că fumul va ajunge la altitudini foarte înalte, în jur de 4.000-5.000 de metri, în cantități foarte mici și neglijabile în zona României. Astfel, este posibil să nu se producă niciun efect spectaculos precum apusuri sau răsărituri deosebite, despre care s-a speculat anterior.

Cu toate acestea, fenomenul este interesant din perspectiva cercetării științifice și poate contribui la validarea modelelor numerice folosite pentru monitorizarea transportului poluanților. Așadar, va fi o curiozitate pentru comunitatea științifică.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00