Ministerul Educației acuză: Tehnologii microscopice ascunse în nasturii candidaților

de admin 2
0 comentariu 15 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Ministrul Ligia Deca a afirmat astăzi că subiectele apărute în spațiul public în timpul examenului de Bacalaureat au fost obținute cu ajutorul unor camere microscopice ascunse în nasturi și căști microscopice foarte greu de detectat de către comisii. Aceasta a subliniat că integritatea evaluării naționale sau a examenului de Bacalaureat nu a fost afectată, deoarece subiectele nu au fost făcute publice înainte ca elevii să intre în săli.

Ministrul Ligia Deca a explicat că în fiecare caz în care subiectele au fost divulgate în spațiul public în timpul examenului, au fost identificate centrele de examen de unde provin subiectele, deoarece acestea menționează numărul centrului. Inspectoratele au desfășurat investigații pentru a descoperi autorii acestor fapte, iar în unele cazuri s-a înlocuit comisia de examen, iar Parchetul s-a sesizat în alte situații similare.

Ministrul a subliniat că avansul tehnologic a făcut dificilă identificarea acestor dispozitive de înregistrare. Camerele microscopice ascunse în nasturi și căștile microscopice, amplasate la nivelul urechii, sunt extrem de greu de detectat de către comisii.

Cu toate acestea, Ligia Deca a asigurat că integritatea evaluării naționale și a examenului de Bacalaureat nu a fost compromisă atunci când subiectele au fost divulgate în timpul examenului. În cazurile în care subiectele au fost dezvăluite înainte de publicarea oficială de către Ministerul Educației, s-au realizat anchete și s-au luat măsuri corespunzătoare.

Ministrul a menționat că este necesar să se discute în cadrul instituțiilor statului pentru a găsi soluții de prevenire a acestor situații. În trecut, utilizarea telefoanelor mobile pentru obținerea subiectelor era interzisă, însă tehnologia avansată utilizată în prezent necesită alte metode de prevenire și protecție a integrității examenelor.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00