Ministrul Ligia Deca explică utilizarea tehnologiei în cazul subiectelor de examen

de admin 2
0 comentarii 23 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Ministrul Ligia Deca a adus clarificări în legătură cu subiectele de examen care au fost făcute publice în timpul desfășurării acestora. Ea a declarat că multe dintre fotografiile cu subiecte au fost realizate cu camere microscopice ascunse în nasturi și căști microscopice, fiind extrem de dificil de detectat de către comisiile de examen. Ministrul a subliniat că subiectele nu au fost făcute publice înainte ca elevii să intre în săli și că integritatea evaluării naționale sau a examenului de Bacalaureat nu a fost afectată.

Ligia Deca a explicat că în fiecare caz în care subiectele au fost divulgate în spațiul public în timpul examenului, au fost identificate centrele de examen implicate, deoarece foile de examen menționează numărul centrului respectiv.

„În astfel de cazuri, am desfășurat investigații prin intermediul inspectoratelor. În unele situații, comisia de examen a fost înlocuită, în timp ce în altele am înțeles că Parchetul s-a autosesizat. Ceea ce trebuie să evităm în viitor este utilizarea tehnologiei avansate care afectează integritatea examenelor naționale. Am înțeles că multe dintre aceste fotografii au fost realizate cu camere microscopice ascunse în nasturi. Este vorba despre căști microscopice care se află la nivelul urechii și sunt extrem de dificil de detectat de către comisii”, a declarat Deca.

Ministrul a precizat că în astfel de situații este nevoie de ajutorul tehnologiei pentru a preveni astfel de incidente.

„În fiecare caz în care subiectele au ajuns în spațiul public în timpul examenului, acestea nu au fost publice înainte ca elevii să intre în săli. Prin urmare, integritatea evaluării naționale sau a examenului de Bacalaureat nu a fost afectată. Cu toate acestea, atunci când subiectele au fost divulgate înainte de publicarea oficială de către Ministerul Educației, am desfășurat anchete și am luat măsuri”, a subliniat ea.

Ministrul a menționat că, datorită avansului tehnologic, este destul de dificil de identificat astfel de dispozitive.

„Vom avea o discuție la nivelul instituțiilor statului pentru a vedea cum putem preveni astfel de incidente în viitor. În trecut, utilizarea telefoanelor mobile era interzisă. În cazul acestor tipuri de echipamente, trebuie să găsim alte modalități de prevenire”, a adăugat ea.

Comentarii

Articole similare

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW