Ministrul Mediului solicită adaptarea sistemului de alertă în fața inundațiilor și a fenomenelor meteo extreme

de admin 2
0 comentariu 9 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

După vizita efectuată în zonele afectate de inundații din județele Arad și Hunedoara, Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că situația este în prezent stabilă. Totuși, el a subliniat că este necesară adaptarea sistemului de alertă pentru a localiza mai precis zonele afectate și pentru a oferi informații clare populației.

El a subliniat că inundațiile au fost fenomene meteo extreme și că, în unele cazuri, cantitățile de precipitații au depășit 100 de litri pe metru pătrat. Astfel de situații au fost localizate foarte punctual, iar adaptarea sistemului de alertă ar putea contribui la prevenirea unor astfel de tragedii.

Ministrul Mediului a menționat că măsurile de prevenție și lucrările de îndiguire efectuate în zonele de competență nu au fost afectate de inundații. Cu toate acestea, el a subliniat necesitatea evaluării mesajelor de alertă și a reacției populației în fața acestor avertizări.

În concluzie, Ministrul Mediului solicită adaptarea sistemului de alertă și întărirea măsurilor de prevenție în fața fenomenelor meteo extreme, având în vedere schimbările climatice în curs.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00