Nava-școală “Mircea” se pregătește să plece într-un marș internațional de instrucție!

de admin 2
0 comentariu 18 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Nava-școală “Mircea” va porni într-un marș internațional de instrucție, începând de luni, 3 iulie, ora 11.00, din portul militar Constanța. La bordul navei se vor afla 67 de studenți din anul II de la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” și 12 studenți străini de la academii partenere din Bulgaria (2), Germania (2), Polonia (2), Turcia (2), Letonia (2), Spania (1) și Italia (1).

Pe parcursul celor 28 de zile, velierul va face escala în Porturile Pireu (Grecia), Taranto (Italia) și Izmir (Turcia). Cadetele și cadeții de la bordul navei vor fi supravegheați de instructorii de la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, iar scopul marșului de instrucție este de a le dezvolta abilitățile necesare pentru viitoarea carieră de ofițeri în Forțele Navale Române și în Poliția de Frontieră – Garda de Coastă.

Pe lângă activitățile de instrucție, nava-școală “Mircea” va avea și un important rol de reprezentare. În anul 2019, velierul a fost desemnat oficial Ambasador Onorific al României, iar în anul 2022 a fost numit Ambasador al României Sustenabile. Astfel, nava simbol a Forțelor Navale Române va promova tradițiile marinei românești și școala de marină în porturile pe care le va vizita. Publicul va avea ocazia să viziteze nava în fiecare dintre cele trei porturi.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00