Pe 10 iulie începe demolarea stadionului Gheorghe Hagi: În locul său, un complex modern și multifuncțional

de admin 2
0 comentariu 27 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Primăria Municipiului Constanța a obținut autorizația de desființare pentru clădirile existente pe amplasamentul complexului situat pe strada Primăverii. În curând, va începe procesul de demolare, programat să debuteze pe 10 iulie și să se desfășoare pe parcursul câtorva luni.

Operațiunea de demolare va respecta regulile și normele de securitate, începând de sus, de la partea superioară a construcțiilor, și avansând treptat spre bază, bucată cu bucată, nivel cu nivel.

Construcția complexului a început în anii 1950 sub îndrumarea arhitectului Ioan Pușchilă, iar inaugurarea oficială a avut loc pe 23 august 1954. În anii ’70, stadionul a suferit o modernizare, crescându-i-se capacitatea.

După 73 de ani de existență, stadionul va fi demolat pentru a face loc unui complex multifuncțional unic. Pe terenul respectiv, se va construi un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri, care va îndeplini cerințele și standardele UEFA de categoria a IV-a. De asemenea, va fi construit un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri.

Noul complex va integra, de asemenea, diverse facilități complementare, precum săli de antrenament pentru atletism indoor, squash/tenis de masă și fitness, un centru de conferințe, spații expoziționale, birouri administrative, spații comerciale și zone de agrement.

Proiectul este realizat în colaborare între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Compania Națională de Investiții și UAT Constanța. Valoarea proiectului este de 379.000.000 lei fără TVA și este cofinanțat în parte de bugetul local, cu suma de 48.000.000 lei fără TVA pentru lucrările de construcție și 5.000.000 lei fără TVA pentru utilități.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00