29
Ingrediente:
- 400 g aluat foitaj;
- 500 g spanac frunze;
- 300 g roşii cherry de diferite culori;
- 300 ml smântână lichidă (20 % grăsime);
- 4 ouă;
- sare;
- piper;
- pătrunjel sau busuioc verde pentru decor.
Mod de preparare:
- Cureţi spanacul de codiţe, îl speli sub jet de apă rece, îl fierbi în apă cu un praf de sare 4-5 minute, îl scurgi foarte bine de lichid şi îl toci mărunt.
- Baţi ouăle cu sare şi piper, apoi încorporezi smântâna lichidă. Adaugi spanacul şi amesteci.
- Tapetezi cu hârtie de copt o tavă şi pui foaia de aluat foitaj, inclusiv pe pereţii tăvii.
- Torni amestecul de ouă, smântână și spanac peste aluat şi aranjezi deasupra roşiile cherry tăiate jumătăţi, dar opreşti câteva pentru decor.
- Dai tava la cuptorul preîncălzit şi coci tarta 40-45 de minute, la 180 °C. O laşi apoi la răcorit şi o decorezi cu jumătăţi de roşii cherry proaspete şi cu verdeaţa preferată. O poţi servi caldă sau rece.
Poftă bună!