Tartă rustică cu roșii și spanac

de admin 2
0 comentariu 21 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente:

  • 400 g aluat foitaj; 
  • 500 g spanac frunze; 
  • 300 g roşii cherry de diferite culori; 
  • 300 ml smântână lichidă (20 % grăsime); 
  • 4 ouă; 
  • sare; 
  • piper; 
  • pătrunjel sau busuioc verde pentru decor. 

Mod de preparare:

  1. Cureţi spanacul de codiţe, îl speli sub jet de apă rece, îl fierbi în apă cu un praf de sare 4-5 minute, îl scurgi foarte bine de lichid şi îl toci mărunt. 
  2. Baţi ouăle cu sare şi piper, apoi încorporezi smântâna lichidă. Adaugi spanacul şi amesteci.
  3. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă şi pui foaia de aluat foitaj, inclusiv pe pereţii tăvii.
  4. Torni amestecul de ouă, smântână și spanac peste aluat şi aranjezi deasupra roşiile cherry tăiate jumătăţi, dar opreşti câteva pentru decor. 
  5. Dai tava la cuptorul preîncălzit şi coci tarta 40-45 de minute, la 180 °C. O laşi apoi la răcorit şi o decorezi cu jumătăţi de roşii cherry proaspete şi cu verdeaţa preferată. O poţi servi caldă sau rece.  

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00