Tragedie pe litoral: Gabriel Calancea s-a stins din viață la 56 de ani

de admin 2
0 comentariu 155 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Gabriel Calancea a pierit într-un accident tragic pe litoral. El se afla în acea zonă pentru a urmări Competiția Națională de MiniBaschet U12.

“Știrea despre decesul fostului baschetbalist Gabriel Calancea, la doar 56 de ani, a fost un șoc atât pentru cei apropiați, cât și pentru întreaga familie a baschetului românesc. Președintele clubului CSU Brașov și-a trăit ultimele clipe acolo unde s-a născut: la malul mării. Din nefericire, un accident nefericit a curmat viața celui care a venit alături de familia sa să se bucure de spectacolul baschetului oferit de micii participanți la Competiția Națională de MiniBaschet U12.

Fratele selecționerului echipei naționale feminine, Dan Calancea, Gabriel și-a dedicat întreaga viață baschetului, începând de la o vârstă fragedă și până la sfârșitul său. Sub îndrumarea antrenorului Martișor Hondrila, a fost convocat la loturile naționale de juniori, reprezentând cu mândrie România. În 1985, împreună cu fratele său, s-a mutat la Brașov, urmând cursurile Facultății de Electrotehnică. În orașul de sub Tâmpa, au devenit doi dintre cei mai importanți jucători ai echipei de primă divizie, CSU, pentru care au evoluat până la sfârșitul carierei lor.

După retragerea sa din activitatea de jucător, Gabriel Calancea a rămas aproape de baschet, preluând funcția de președinte al CSU Brașov. Anul acesta marca 38 de ani de activitate neîntreruptă (ca jucător și apoi conducător) în cadrul clubului alb-albastru.

Federația Română de Baschet își exprimă sincerele condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor apropiați!

“Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul publicat pe pagina oficială www.frbaschet.ro.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00