Arhiepiscopul Tomisului pierde definitiv procesul împotriva amenzilor primite de la poliție pe vremea carantinei

by admin 2
0 comentariu 8 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a suferit ieri, pe 29 iunie 2023, o înfrângere definitivă într-unul dintre procesele în care a contestat o amendă primită de la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.

Judecătorii Secției I Civile a Tribunalului Constanța au decis să respingă ca nefondat apelul declarat de ÎPS Teodosie împotriva primei decizii a Judecătoriei Constanța, care fusese favorabilă polițiștilor.

Decizia Tribunalului este definitivă.

Iată rezumatul hotărârii pronunțate ieri, pe 29 iunie 2023, în dosarul 5070/212/2022 al Tribunalului Constanța:

“Respinge apelul ca nefondat. Decizia este definitivă. A fost pronunțată ieri, 29.06.2023, iar soluția va fi pusă la dispoziția părților de către grefa instanței.”

În primă instanță, ÎPS Teodosie a pierdut procesul la Judecătoria Constanța, dar a declarat apel, iar cazul a fost înaintat Tribunalului.

Acum, Tribunalul a respins apelul ca nefondat, iar decizia este definitivă.

După cum am relatat anterior, ÎPS Teodosie, cunoscut și sub numele laic Teodosie Petrescu, a intentat nu mai puțin de cinci procese împotriva polițiștilor din Constanța, toate la Judecătoria orașului, contestând amenzile primite de la aceștia.

Amenzile în discuție sunt rezultatul nerespectării măsurilor privind carantina de către înaltul ierarh.

Iată anunțurile oficiale emise de IPJ Constanța pe data de 24 ianuarie 2022:

“Astăzi, în jurul orei 8.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat în vârstă de 66 de ani în interiorul unei biserici din municipiul Constanța, care nu a respectat prevederile legale privind măsurile de carantină, conform Legii 55/2020. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 1.000 de lei.”

“Astăzi, în jurul orei 11.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat în vârstă de 66 de ani pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanța, în ciuda faptului că era supus măsurii de carantină la domiciliu pentru perioada respectivă. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 1.000 de lei.”

“Astăzi, în jurul orei 14.25, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat în vârstă de 66 de ani în interiorul unui imobil din municipiul Constanța, participând la un eveniment, în ciuda faptului că era supus măsurii de carantină la domiciliu pentru perioada respectivă. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 1.000 de lei.”

Dintre cele cinci dosare deschise, unele au fost câștigate definitiv de arhiepiscop.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00