Bienala Națională de Pictură revine la Muzeul de Artă Constanța într-o a doua ediție plină de surprize

de admin 2
0 comentariu 15 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Muzeul de Artă Constanța organizează a doua ediție a Bienalei Naționale de Pictură, Constanța – 2023, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, în perioada 1 iulie – 31 august 2023.

Evenimentul expune 100 de lucrări semnate de 100 de artiști, membri ai U.A.P. România, selectați dintre peste 250 de participanți înscriși. De asemenea, sunt prezente și lucrări semnate de șase artiști invitați.

Cu ocazia deschiderii Bienalei, va avea loc un concert susținut de Andreea Bratu, pianist-concertist, și Adrian Mihai, artist instrumentist, ambii cadre didactice la Facultatea de Arte a Universității “Ovidius” din Constanța. Programul muzical cuprinde lucrări semnate de George Enescu și Francis Poulenc, interpretate de Andreea Bratu, precum și un performance muzical al artistului Adrian Mihai, care va include lucrări proprii, teme din folclorul armenesc și muzică de film.

Directorul Muzeului de Artă Constanța, Lelia Rus-Pîrvan, a declarat: “Bienala Națională de Pictură Constanța 2023, cu o participare impresionantă încă de la prima ediție, are scopul de a celebra două personalități marcante ale culturii dobrogene. Este vorba despre fostele directoare ale Muzeului de Artă, care vor fi onorate prin acordarea a două premii speciale distincte: Premiul special “Florica Cruceru” și Premiul special “Doina Păuleanu”. Fără eforturile primei directoare, doamna Florica Cruceru, și fără pasiunea celei de-a doua, doamna Doina Păuleanu, muzeul nostru nu ar fi fost astăzi atât de iubit și cunoscut.”

Pe lângă premiile I, II și III, precum și mențiunea acordată, Uniunea Artiștilor Plastici din România va oferi un alt premiu special. Finisajul și premierea vor avea loc pe 31 august 2023, iar lucrarea câștigătoare a Premiului I va fi inclusă în colecția Muzeului de Artă Constanța.

Artiștii premiați și cei 10 nominalizați ai acestei ediții vor fi invitați să participe gratuit la Tabăra de Pictură Constanța 2023, organizată de Muzeul de Artă, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, în luna septembrie 2023.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00