Consilierii locali din Constanța aprobă reluarea Festivalului Mamaia, însă nu unde trebuie

de admin 2
0 comentariu 11 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Consilierii locali din municipiul Constanța s-au întrunit într-o ședință ordinară pe data de 29 iunie, având pe ordinea de zi 40 de proiecte de hotărâre, împreună cu alte patru adăugate pe ordinea de zi suplimentară.

Toate aceste proiecte au fost analizate și votate într-o ședință desfășurată online, la care au participat 26 din cei 27 de consilieri locali.

Unul dintre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi a fost cel referitor la aprobarea protocolului de colaborare între Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Consiliul Județean Constanța și Municipiul Constanța pentru organizarea și desfășurarea Festivalului Național de Muzică Ușoară „Mamaia”.

Acest proiect presupune reluarea festivalului de muzică ușoară „Mamaia”, însă nu în incinta „Teatrului de Vară Mamaia”, care se află în paragină, ci în Piațeta Perla.

Consilierii USR din Constanța nu au fost de acord cu acest proiect și au optat pentru „abținere”.

În schimb, consilierii PNL și PSD au votat „pentru”, iar proiectul a fost adoptat cu 17 voturi „pentru” și 7 „abțineri”.

Mihai Ochiuleț, consilier local USR din Constanța, a criticat vehement adoptarea acestui proiect, acuzându-i pe Mihai Lupu și Vergil Chițac, despre care spune că sunt impostori incompetenți, de dorința de a organiza festivalul Mamaia pe o scenă minusculă în Piațeta Perla.

De cealaltă parte, fostul viceprimar al municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, a întrebat de ce nu s-a ocupat până acum de reabilitarea „Teatrului de Vară Mamaia” Consiliul Județean Constanța, împreună cu Primăria și alte instituții competente, înainte de a organiza festivalul. În replică, actualul viceprimar, Ionuț Rusu, a explicat că acest eveniment ar fi un preview al adevăratului Festival de Muzică Ușoară „Mamaia”.

Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia” este un eveniment emblematic pentru litoralul românesc, cu o istorie de 42 de ediții, și a fost găzduit de Teatrul de Vară din stațiunea Mamaia. Cu toate acestea, festivalul a fost întrerupt în 2011, iar acum se propune reluarea sa în Piațeta Perla, ceea ce a stârnit controverse în rândul consilierilor locali.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00