Consiliul European introduce din nou certificatele digitale Covid pentru călătorii

de admin 2
0 comentariu 37 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Consiliul European recomandă statelor UE să rămână conectate la rețeaua certificatelor digitale Covid, în contextul implementării viitoare a rețelei globale de certificare a sănătății digitale a OMS.

Această recomandare vine în urma adoptării primei etape către un certificat global de sănătate digital. Statele membre sunt încurajate să se alăture și să participe la dezvoltarea rețelei globale de certificare a sănătății digitale a OMS, iar până la aceasta, să rămână conectate la infrastructura digitală existentă a UE.

Implementarea rețelei globale va permite includerea tehnologiei utilizate în certificatele digitale Covid din UE și posibilitatea extinderii la alte boli și utilizări în domeniul sănătății. Consiliul European solicită, de asemenea, statelor membre să rămână conectate la EU Gateway și să continue să emită certificate compatibile cu certificatul digital UE Covid, chiar și după 30 iunie 2023.

În același timp, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) lucrează la un acord internațional privind prevenirea, pregătirea și răspunsul în caz de pandemie. Consiliul European susține că acest acord ar consolida capacitatea și reziliența țărilor în fața viitoarelor pandemii, asigurând un angajament politic sporit și sprijin pe termen lung din partea sectorului public și privat.

Un astfel de acord ar promova, de asemenea, integrarea aspectelor legate de sănătate în toate domeniile politicii relevante și ar facilita accesul universal și echitabil la soluții medicale, cum ar fi vaccinurile, medicamentele și metodele de diagnosticare.

Consiliul European subliniază importanța detectării timpurii, prevenirii și răspunsului la pandemii, precum și necesitatea unei abordări globale și coordonate în domeniul sănătății. Aceasta ar implica consolidarea cooperării internaționale și crearea unui cadru solid în care OMS să joace un rol central în coordonarea sănătății la nivel mondial.

Un acord internațional ar permite stabilirea unui sistem de avertizare în mai multe niveluri, care să se adapteze la amenințările pentru sănătatea publică, îmbunătățind astfel comunicarea și transparența măsurilor restrictive sau legate de sănătate.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW