Meteorologii anunță un iulie capricios: Caniculă, ploi, vijelii și inundații

de admin 2
0 comentariu 23 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Un val de căldură intensă va afecta sudul și sud-estul țării, unde temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius, cu resimțite de peste 40 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat în aceste regiuni.

De asemenea, se preconizează apariția unui nou val de ploi și vijelii în regiunile vestice și sud-vestice, acompaniate de cantități semnificative de apă, ceea ce ridică riscul de inundații.

În săptămâna 3-10 iulie:

  • Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în regiunile sudice, estice, nordice și centrale, iar în restul țării se vor situa în limite normale.
  • În privința precipitațiilor, se așteaptă un excedent în regiunile vestice și sud-vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi apropiate de mediile normale.

În săptămâna 10-17 iulie:

  • Temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât în mod obișnuit în regiunile estice, sud-estice și centrale, iar în restul țării se va situa în jurul valorilor normale.
  • Regimul pluviometric va fi în limite normale la nivelul întregii țări.

În săptămâna 17-24 iulie:

  • Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate în estul, sud-estul și centrul teritoriului, în timp ce în rest se vor situa în jurul valorilor normale.
  • Regimul pluviometric se va încadra în limite normale pentru întreaga săptămână.

În săptămâna 24-31 iulie:

  • Mediile valorilor termice vor depăși normele în regiunile estice și sud-estice, în timp ce în restul țării se vor situa în jurul valorilor normale.
  • Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nordice, în timp ce în restul teritoriului se va încadra în limite normale.

Astfel, vara aduce fluctuații termice și fenomene meteorologice diverse, iar populația este sfătuită să se informeze și să ia măsuri de precauție în fața acestor condiții variabile.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00