Premierul Marcel Ciolacu va vizita Germania pentru a discuta despre investițiile masive în industria de apărare

de admin 2
0 comentariu 71 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Premierul Marcel Ciolacu se pregătește să efectueze o vizită importantă în Germania, însoțit de ministrul Apărării, Anghel Tîlvăr, și ministrul Economiei, Radu Oprea, conform informațiilor obținute de surse guvernamentale.

Principala temă de discuție în cadrul întâlnirii va fi industria de apărare, dar vor fi abordate și alte oportunități de investiții. Această vizită are potențialul de a aduce beneficii semnificative României, care ar putea atrage investiții masive din partea Germaniei.

România a dezvoltat recent capacități noi în domeniul asamblării și chiar producției de armament, ceea ce ar spori atractivitatea țării noastre pentru investitori.

În ultimul an, Germania a adoptat o măsură prin care și-a majorat bugetul de apărare cu 100 de miliarde de dolari, reprezentând o creștere fără precedent în ultimii 33 de ani. România ar putea beneficia de aceste investiții considerabile.

Planul de 100 de miliarde de dolari Partidele din Germania au ajuns la un acord pentru a crește finanțarea în domeniul apărării. CDU a decis să susțină planurile Guvernului Germaniei privind o creștere semnificativă a cheltuielilor militare. Această decizie vine în contextul conflictului din Ucraina și susține angajamentul Germaniei în cadrul NATO. Cu toate acestea, Germania nu a atins încă obiectivul de a aloca 2% din PIB pentru apărare.

Guvernul de coaliție al Germaniei și Uniunea CDU/CSU au convenit asupra detaliilor referitoare la majorarea cheltuielilor cu 100 de miliarde de dolari.

“Prin această alocare de 100 de miliarde de euro, ne asigurăm că forțele armate ale Germaniei își pot îndeplini misiunea de apărare mai eficient ca niciodată”, a declarat Olaf Scholz.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00