Propunere: Absolvenții de medicină neadmiși la rezidențiat ar putea lucra în cabinetele de medicină școlară

de admin 2
0 comentarii 24 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset
My daughter isn't afraid to pay a visit here

Absolvenții de medicină generală, care au absolvit facultatea după anul 2005 și nu au promovat examenul de rezidențiat, ar putea avea oportunitatea de a fi încadrați în cabinetele de medicină școlară conform unei propuneri legislative depuse la Parlament pentru a completa Ordonanța Guvernului 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului.

Propunerea a fost inițiată de un grup de senatori și deputați PNL, precum și de senatorul PSD Adrian Streinu Cercel. Aceasta prevede că medicii de medicină generală, absolvenți ai facultăților de medicină după anul 2005 și care nu au promovat examenul de rezidențiat, pot fi încadrați în cabinetele de medicină școlară.

Potrivit proiectului, normele metodologice de aplicare a legii vor fi aprobate prin ordin al ministrului Sănătății în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a acestui act normativ, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Inițiatorii subliniază în expunerea de motive că medicina școlară joacă un rol important în furnizarea asistenței medicale și în prevenirea îmbolnăvirilor la copii.

La nivel național există 3.370 de cabinete medicale școlare, din care 3.237 în unitățile de învățământ de masă și 133 în unitățile de învățământ special, precum și 501 cabinete stomatologice, din care 484 în unități de învățământ de masă și 17 în unități de învățământ special.

Conform datelor oficiale, în aceste cabinete medicale sunt angajați 2.081 de medici și 4.320 de asistenți medicali. Astfel, există o lipsă de personal medical în rețeaua de medicină școlară, care ar putea fi rezolvată prin încadrarea medicilor de medicină generală, absolvenți ai facultăților de medicină după anul 2005, care nu au promovat examenul de rezidențiat.

Propunerea legislativă reglementează încadrarea acestor medici în cabinetele de medicină școlară, conform precizărilor inițiatorilor.

Proiectul a fost depus la Senat, ca prima cameră sesizată în acest sens.

Comentarii

Articole similare

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW