Resturile recuperate ale submersibilului Titan aduc noi indicii cruciale!

de admin 2
0 comentariu 61 vizualizari 4 minute de citit
A+A-
Reset

Autoritățile Pazei de Coastă americane au anunțat că resturile fragmentate ale submersibilului “Titan” au fost recuperate, împreună cu presupuse rămășițe umane, după implozia care a cauzat moartea celor cinci persoane aflate la bord. Acestea au fost aduse la mal miercuri pentru a fi supuse examinării.

Resturile fragmentate ale submersibilului “Titan” și presupusele rămășițe umane au fost transportate în portul St. John’s din Newfoundland, Canada, la aproximativ 400 de mile nord de locul accidentului, cu nava Horizon Arctic sub pavilion canadian, conform informațiilor furnizate de Paza de Coastă.

Aceste dovezi vor fi transportate cu ajutorul unei nave a Pazei de Coastă într-un port din Statele Unite, unde vor fi analizate și testate de către o comisie de anchetă maritimă, care a fost convocată în această săptămână pentru a efectua o anchetă oficială privind pierderea submersibilului “Titan”, conform declarațiilor agenției.

De asemenea, personalul medical american va efectua o analiză detaliată a presupuselor rămășițe umane, care au fost recuperate cu atenție din interiorul epavei de la locul incidentului, conform comunicatului emis de Garda de Coastă.

Natura și amploarea acestor rămășițe nu au fost specificate.

O înregistrare video difuzată de Canadian Broadcast Corp a prezentat ceea ce părea a fi nasul submersibilului și alte fragmente sfărâmate, învelite într-o prelată albă, care au fost ridicate cu ajutorul unei macarale de pe puntea navei Horizon Arctic miercuri dimineață. Imaginile au mai arătat o bucată sfărâmată din corpul submersibilului “Titan” și echipamentele cu cabluri atârnate fiind scoase de pe navă la St. John’s, de unde a început defapt expediția spre epava Titanicului.

Examinarea acestor resturi se așteaptă să aducă mai multe informații cu privire la cauza imploziei catastrofale care a distrus submersibilul “Titan” pe 18 iunie, în timp ce transporta cinci persoane într-o călătorie către epava centenară a Titanicului din Atlanticul de Nord.

Consiliul pentru Siguranța Transporturilor din Canada a inițiat propriile investigații în acest caz.

Fragmentele submersibilului “Titan” sunt subiectul unei anchete separate. Acestea au fost găsite pe fundul mării la aproximativ 488 de metri (1.600 de picioare) de epava Titanicului, la patru zile după ce submersibilul a pierdut contactul cu nava de suprafață care îl susținea, după aproximativ o oră și 45 de minute dintr-o scufundare de două ore.

Descoperirea a fost făcută de un vehicul robotizat de scufundări la mare adâncime, care explora fundul oceanului la peste 3 km adâncime, punând astfel capăt căutărilor multinaționale care au captat atenția presei din întreaga lume și au dus la tragedia celor cinci persoane aflate la bord.

Vă reamintim că printre victime se numărau Stockton Rush, pilotul submersibilului și directorul executiv al companiei americane OceanGate Expeditions, care deținea submersibilul “Titan”. De asemenea, au murit Hamish Harding, un miliardar britanic în vârstă de 58 de ani, Shahzada Dawood, un om de afaceri de origine pakistaneză în vârstă de 48 de ani, și fiul său în vârstă de 19 ani, Suleman, precum și oceanograful francez Paul-Henri Nargeolet, în vârstă de 77 de ani.

Accidentul ridică întrebări cu privire la natura nereglementată a unor astfel de expediții și la decizia companiei OceanGate de a renunța la examinarea și certificarea noului design al submersibilului “Titan” de către o terță parte din industrie.

“Echipa noastră a finalizat cu succes operațiunile în larg, dar este încă în misiune și se pregătește să se retragă de pe nava Horizon Arctic în această dimineață”, a declarat într-un comunicat Pelagic Research, care operează vehiculul robotizat utilizat pentru recuperarea resturilor.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00