Consilierii locali din Mangalia au hotărât: plata tarifului de parcare doar în anumite locații

de admin 2
0 comentariu 56 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Într-o ședință ordinară desfășurată joi, consilierii locali din Mangalia au aprobat proiectul de hotărâre inițiat de primarul Radu Cristian, care prevede suspendarea plății tarifului de parcare în oraș și în mai multe stațiuni turistice, pentru al doilea an consecutiv. Noua decizie administrativă vine în sprijinul turiștilor care aleg Mangalia ca destinație de vacanță, facilitându-le accesul fără costuri suplimentare.

Potrivit hotărârii adoptate, turiștii vor beneficia de gratuitate la parcare în majoritatea stațiunilor turistice din Mangalia, cum ar fi Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter și Neptun-Olimp. Cu toate acestea, există anumite excepții în care plata tarifului de parcare rămâne obligatorie.

Astfel, în cadrul actului administrativ, s-a stabilit că turiștii vor trebui să plătească taxa de parcare doar în trei locații specifice: “Portul Turistic”, “Cordonul Saturn-Venus” și zona “La Steaguri” din Neptun. În aceste zone, tariful de parcare va fi de 3 lei/oră pentru Mangalia și de 5 lei/oră pentru stațiuni, iar tarifele pe întreaga zi vor fi de 15 lei în oraș și de 20 de lei în stațiunile din sudul litoralului.

Primarul Radu Cristian a subliniat că decizia de a menține gratuitatea la plata parcării are scopul de a atrage un număr cât mai mare de turiști în stațiunile din sudul litoralului. Cu toate acestea, tarifele de parcare au fost menținute în câteva zone specifice, pentru a evita supraaglomerarea și crearea de ambuteiaje în acele locații.

În ultimii ani, Primăria Mangalia a obținut fonduri europene pentru amenajarea falezelor din oraș și pentru zona “La Steaguri” din Neptun. De asemenea, s-au finalizat lucrările de modernizare a stațiunii Saturn, Neptun-Olimp, s-a reabilitat iluminatul stradal în oraș și stațiuni, iar spațiile verzi au fost reamenajate. Aceste inițiative au contribuit la atragerea turiștilor, care apreciază suprafețele generoase și atrăgătoare de zone verzi din stațiuni.

Primarul Radu Cristian a mai menționat că în prezent se lucrează la reabilitarea falezei din Cap Aurora, iar eforturile de modernizare a celorlalte stațiuni vor continua, în scopul de a stimula fluxul de turiști pe litoral.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00