DEZOLANT! Vila istorică Elena din Constanța se degradează într-un ritm alarmant!

de admin 2
0 comentariu 39 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Vila Elena de pe bulevardul Ferdinand nr. 75 din Constanța, o bijuterie arhitecturală construită în anul 1923, este într-o stare deplorabilă. Trecătorii sunt fascinați și dezamăgiți în același timp de starea în care se află această clădire, care atrage atenția prin aspectul său în ruină. Geamuri sparte, tencuială căzută, zidărie distrusă, buruieni înalte și obiecte de mobilier abandonate pe jos sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă Vila Elena.

În prezent, imobilul aparține filialei Dobrogea a Ordinului Arhitecților, care intenționează să-l reabiliteze și să-l transforme în sediul lor. Din păcate, lipsa fondurilor a împiedicat până acum restaurarea completă a clădirii. Locuitorii din zonă sunt profund nemulțumiți de starea Vilei Elena și consideră că este inacceptabil ca o clădire atât de frumoasă și situată în centrul orașului să fie lăsată în paragină.

De-a lungul anilor, au fost făcute eforturi sporadice de curățare a curții și de eliminare a gunoaielor aruncate de vecini. Cu toate acestea, aceste măsuri s-au dovedit a fi insuficiente pentru a reda strălucirea de altădată a Vilei Elena. Locuitorii din blocurile învecinate au devenit nesimțiți și continuă să arunce gunoaie în zonă, ignorând pubelele amplasate la doar câțiva pași distanță. Situația devine tot mai dezolantă, iar oamenii din comunitate speră că imobilul va fi restaurat și valorificat așa cum merită.

Vila Elena, deși nu este clasificată ca monument istoric, este considerată o clădire deosebită, cu o istorie interesantă. Construită în stil eclectic, aceasta a fost locuința lui Tache Manicatide în perioada interbelică. Arhitecții din cadrul filialei Dobrogea a Ordinului Arhitecților doresc să conserve și să extindă clădirea, dar progresul lucrărilor a fost îngreunat de probleme financiare. Cu toate acestea, arhitecții sunt hotărâți să finalizeze restaurarea și să mute sediul lor în Vila Elena, într-un final.

Între timp, constănțenii sunt profund dezamăgiți de neglijarea acestui important simbol al orașului și cer autorităților locale să ia măsuri urgente pentru a proteja și reabilita Vila Elena. Este o rușine ca o clădire cu atât potențial să fie lăsată să se degradeze și să se piardă în timp.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00