25
Ingrediente:
- 1 muşchiuleţ de porc;
- 200 g bacon;
- 1 dovlecel;
- 1 ceapă;
- sare, piper;
- 4-5 căţei de usturoi, zdrobiţi;
- zeamă de lămâie;
- 1-2 linguriţe de ulei de măsline;
- leuştean pentru decor.
Mod de prepare:
- Cureţi muşchiul de pieliţe şi-l tai cubuleţe. Speli dovlecelul, apoi îl tai rondele potrivite. Cureţi ceapa, o speli şi o tai ca pe dovlecel.
- Pui pe ţepuşe, alternând: carne, bacon, ceapă, dovlecel şi iar carne, bacon, ceapă, dovlecel până termini toate ingredientele.
- Dai cu sare şi piper fiecare frigăruie şi le pui pe toate pe grătarul încins. Le laşi să se frigă frumos pe fiecare parte şi dai deoparte.
- Serveşti frigăruile cu sos de usturoi pe care îl prepari astfel: amesteci usturoiul zdrobit cu ulei de măsline, adaugi câteva picături de zeamă de lămâie și omogenizezi.
- Apoi stropeşti frigăruile cu sosul obţinut. Dacă preferi, la final poţi adăuga leuştean, ca decor.
Poftă bună!