Manevra dubioasă a unui consilier local din Mangalia de a achiziționa terenul restaurantului Maritimo Lounge!

de admin 2
0 comentariu 106 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Consilierul local Dan Moldovan, din Mangalia, a fost implicat într-o controversă legată de încercarea sa de a achiziționa terenul pe care se află restaurantul Maritimo Lounge. Situat în patrimoniul orașului, acest teren are o istorie interesantă și a fost subiectul unor dispute în trecut. Moldovan a avut nevoie de 13 voturi favorabile în Consiliul Local pentru a putea cumpăra terenul, însă nu a reușit să le obțină.

Conform informațiilor noastre, în momentul în care s-a votat acordarea subvenției pentru încălzire, Moldovan a fost intenționat absent, ceea ce a dus la respingerea subvenției. Aceasta a avut ca rezultat costuri ridicate pentru încălzirea unui apartament cu 2 camere în Mangalia, ajungând chiar la 3.000 de lei în acea iarnă. Votul s-a încheiat cu un rezultat de 8-8, ceea ce ar fi permis lui Moldovan să influențeze rezultatul și să susțină acordarea subvenției.

Deoarece restaurantul Maritimo aparține unei firme administrate de soția sa, Moldovan a avut un interes personal în achiziționarea terenului respectiv. Cu toate acestea, susținut de consilierii din Partidul Național Liberal (PNL) și de primarul Radu Cristian, votul consilierilor locali a fost împotriva sa, întrucât erau necesare 13 voturi pentru aprobare, pe care Moldovan nu le-a obținut.

Terenul a fost concesionat în 2009, în timpul mandatului lui Claudiu Tusac, de către societatea LGV Invest Quality, pe o perioadă de 10 ani, și aici a fost construit restaurantul Maritimo Lounge. Deși contractul de concesiune a expirat în 2019, LGV Invest Quality a vândut restaurantul în același an către o altă firmă, Naby Estival Maritimo, care era administrată de doi foști consilieri locali din mandatul lui Tusac.

La scurt timp după această tranzacție, în ciuda situației nereglementate a terenului, contractul de închiriere a fost transferat către o altă firmă, iar contractul de vânzare-cumpărare dintre LGV Invest Quality SRL și Naby Estival Maritimo SRL a fost luat în considerare. Legalitatea acestei tranzacții a fost contestată de un consilier local din Partidul Social Democrat (PSD), care a susținut că situația terenului trebuia reglementată înainte de aprobarea proiectului. Ca urmare, acesta a contestat hotărârea consiliului în instanță și a obținut anularea acesteia, instanța din Constanța considerând-o ilegală.

Firma Naby Estival Maritimo a fost înființată în 2019 și are ca principal obiect de activitate restaurantele. Administratorul firmei este Marcela Moldovan, soția lui Dan Moldovan, iar beneficiarul este Maria Ciuciumis. Pentru anul fiscal 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 4.154.134 lei, un profit de 930.041 lei și datorii de 455.129 lei, având un număr de 25 de angajați.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00