58
Ingrediente:
- 500 g cartofi;
- 100 g cubulețe bacon;
- 2 ouă;
- 50 g parmezan sau cașcaval ras;
- 2 linguri făină;
- 3 linguri pesmet;
- 50 g telemea de oaie;
- 1 legătură pătrunjel;
- sare, piper;
- ulei, pentru prăjit.
Mod de preparare:
- Speli bine cartofii și îi fierbi în coajă, în apă cu sare, până intră furculița ușor în ei. Îi scurgi, îi cureți de coajă și îi pasezi ca pentru piure.
- Răstorni cartofii pasați într-un castron, adaugi baconul (pe care îl poți căli puțin înainte, dacă dorești să fie mai crocant), parmezanul sau cașcavalul ras, pătrunjelul tocat, brânza rasă, un ou, sare, piper și frămânți bine totul.
- Iei din compoziție și modelezi crochete cu formă alungită, pe care le treci prin făină, prin oul bătut, iar la final prin pesmet și le rumenești în uleiul încins. Se servesc calde, ca aperitiv sau garnitură.
Poftă bună!